Tapeless - a kétnyelvű helyi tévé Újszentesen

Értékelés:
(1 szavazat)
Tapeless - a kétnyelvű helyi tévé Újszentesen - 5.0 out of 5 based on 1 vote

„Tapeless” a kétnyelvű helyi tévé Újszentesen

kétnyelvű Behela TV Újszentes

Zökkenőmentesen indult el a romániai Újszentesen az Arizona MPS saját maga fejlesztette archiváló hardver-szoftver együttesével a full HD-ban rögzíteni és adni képes Behela TV. Cégünk nem csak egy hatékony televíziós rendszert épített meg, hanem sikeresen nyújtott segítséget a pályázat rögös útvesztőjében is a közösségnek.

Elkészült és munkáink közül talán a legszebb lett az első, uniós forrásból támogatott, külföldi lokális televíziónk: a négykamerás full HD rendszer informatikai alapú, teljesen “tape less” műsorgyártási technológiát használ a felvételtől az adáskijátszásig. A közösségi tévé technikai hátterét Sony EX3 kamerák; Avitech multiviewer képosztó; XRoss switcher; Sennheiser mikroport rendszer; Miller statívok; Cinegy adáslebonyolító; Balogh lámpák; ETC fényvezérlő rendszer adja.

kétnyelvű Behela TV ÚjszentesA munkát megnehezítette a fából épült tetőszerkezet, amihez a világítást tartó hidalást kellett hozzáilleszteni, de a tapasztalat és a lehetetlent nem ismerő csapat ügyesen megoldotta a problémát. Technikailag a legizgalmasabb pont a stúdió lelkét jelentő archiváló-média szerver beszerzése volt, mert a beruházási keretből kész gyári alkalmazásra nem futotta. Az Arizona MPS ezért saját maga fejlesztett erre a célra hardver-szoftver együttes eszközt, amely kiválóan bevált a műsorgyártás során.

kétnyelvű Behela TV Újszentes

„Hálás szívvel gondolok az Arizona csapatára: mire a problémákról értesültem, már a megoldást is megtalálták. Igazi szakértőkre leltünk bennük, nem csak ehhez a feladathoz.” – mondta Szilágyi Géza polgármester, majd hozzátette: külön is köszöni az uniós pályázathoz nyújtott adminisztrációs támogatást.

„Ez egy nagyon szép munka, amire jólesik visszagondolni már most is. Nagy öröm volt megismerni az újszentesieket és együtt dolgozni velük.” – fogalmazott Juhász András, az Arizona MPS ügyvezetője.

A Behela TV a román nyelvű műsorokat magyarul, a magyar nyelvű műsorokat románul feliratozva adja, hogy ezzel is elősegítse egymás jobb megismerését. A tévéadó 110 000 euró uniós támogatással létesült.

További képek a stúdióról »

 

 

 

 

 

 

Megjelent: 3948 alkalommal