Darim adáslebonyolító rendszer

Értékelés:
(1 szavazat)
Darim adáslebonyolító rendszer - 3.0 out of 5 based on 1 vote

Darim adáslebonyolító rendszer

A HDTV világa - Tudnivalók a HDTV szabványról és működéséről

Darim FS1000

A Darim FS1000 egy olyan rendszer, amelyben egy három csatornás video/audio mixer, egy fájl szerver, és egy automatikus adáslebonyolító szoftver van ötvözve. A készülékhez bármilyen videó forrás csatlakoztatható (kamera, videolejátszó, stb.). A forrásokat nem kell szinkronizálni, hiszen az FS1000-ben egy PhilipsR TriMediaT csip gondoskodik a források keveréséről. Ugyanakkor a kimenet (opcionálisan) szinkronizálható a bemenetére csatlakoztatott BlackBurst jellel.

Darim FS1000A Darim FS1000-nek - kiviteltől függően - 12 CVBS, 6 S-VIDEO és 3 YCbCr (opció) bemeneti csatlakozója van. A keverő három video bemenete szabadon programozható, hogy fizikailag melyik CVBS, vagy S-VIDEO, stb. csatlakozóval legyen összekötve. A készülék elé csatlakoztatott video / audio mátrix segítségével bármilyen forráskiosztás kombináció lehetséges úgy, hogy az átkapcsolás teljesen zökkenőmentes, nincs képugrás, stb.

Főbb tulajdonságok:

 • Három programozható A/V bemenet
 • LOGO generátor, tetszőleges mennyiségű elemmel
 • Feliratozás (vízszintes, függőleges, mozgó)
 • Animált alfacsatornás objektum kezelés
 • Saját tervezésű óra - DV AVI és MPEG fájlok keverhetőek
 • LINE bemenet keverhető AVI / MPEG fájllal
 • SDi opció - Genlock opció
 • GPI interfész
 • 19 hüvelykes, rackszekrénybe szerelhető kivitel

Darim FS1000 OnAir szoftver - keverés, logó kirakás, feliratozásAz FS1000 olyan hardver/szoftver kombináció, amelynek megbízható működéséről hardver gondoskodik, az OnAir szoftver csak vezérli az eseményeket. A keverés, logó kirakás, feliratozás, stb. egy speciális kártyára van bízva. Futás közben egy átlagos számítógépen a processzor leterheltsége mindössze 2-5 százalék. Ezért lehetőség van arra, hogy miközben az adáslista fut, dolgozhatunk a berendezéshez adott egyéb segédprogramokkal, logót, feliratot, vagy bármilyen grafikus elemet készíthetünk, szerkeszthetünk.

Az OnAir szoftver támogatja az MPEG-2, DV AVI (Microsoft, Canopus, stb), MJPEG, YUV tömörítetlen, RGB és RGBA (alfacsatornás RGB) tömörítetlen fájlok lejátszását, egymással történő keverését. Az állókép állományok közül a BMP, TIFF, JPEG, TGA (alfacsatorna kezeléssel) formátumok támogatottak. A különböző elemek átlátszósága állítható.

Az adás közben megjelenítendő egyéb információk (logók, korhatárjelölők, feliratok, óra, stb.) elkészítéséhez számtalan segédszoftver áll rendelkezésre.

Az adás közben megjelenítendő logó, korhatárjelölő, felirat, óra, elkészítéséhez alkalmas segédszoftverekAdás közben megjelenítendő logók, korhatárjelölők, feliratok, óra

Az egyszerre megjeleníthető grafikai elemek száma korlátlan. Minden elemnek szabályozható az átlátszósága és a pozíciója. Animált logó is támogatott. A feliratok vízszintesen és függőlegesen mozgathatók. A görgetett szöveget folyamatosan lehet cserélni, erre a célra rendelkezésre áll egy szövegből TGA fájlba konvertáló segédprogram. A grafikai elemek megjelenítése kézzel vezérelhető vagy automatizálható.

A vezérlőszoftver adáslistájában többek között a következő elemek szerepelhetnek:

vezérlőszoftver adáslista

 • A/V bemenet 1/2/3 - AVI fájl (DV, MJPG, RGB, RGBA)
 • Hangfájl (VAW) - MPEG-2 fájl - Állókép (JPG, TIFF, BMP, TGA)
 • Egyéb grafikai objektumok (logó, felirat, stb.)
 • Grafikai objektum vezérlés (ki/be kapcsolás)
 • GPI vezérlés
 • Időzítő

A különböző típusú fájlok és/vagy A/V bemenet közötti zökkenőmentes váltást átúszással vagy átkapcsolással lehet megvalósítani. Bizonyos elemek azonnali ki/bekapcsolását gyorsbillentyűvel (F1 - F12) is vezérelhetjük.

Lehetőség van saját készítésű klasszikus, vagy digitális óra megjelenítésére. Az óra elemeit valamilyen grafikai szoftverben kell megtervezni, és a kimentett fájlokból az FS1000 rendszerhez adott segédprogram segítségével lehet működő órát készíteni. Az OnAir szoftverben van időzített lejátszás / indítás, ami kombinálható az órával.

A HDTV világa - Tudnivalók a HDTV szabványról és működéséről

Megjelent: 4483 alkalommal