Nem a méret a lényeg, sem a forrás, sem a helyszín: a TVLogic mindig adásban van!

Értékelés:
(0 szavazat)

Nem a méret a lényeg, sem a forrás, sem a helyszín: a TVLogic mindig adásban van!

 

TVLogic monitorA TVLogic 2002 óta elkötelezett fejlesztője és gyártója a broadcast és utómunka produkciók kiváló minőségű videomonitorozó rendszereinek, továbbá digitális jel analizátoroknak és multiviewer rendszereknek.
Ma, a TVLogic a világ vezető broadcast és professzionális megjelenítő gyártója, és a legszélesebb körben kínál videomonitorozó megoldásokat az iparban.

Az egyedi technológia és az innovatív dizájn a legmagasabb szintű broadcast és produkciós gyáraknak biztosítja világszerte a megbízható és referencia értékű, legkeresettebb megjelenítő megoldásokat.
A TVLogic monitorkínálata 2012-ben 30 modellcsaládot tartalmaz, ezzel kielégítve a legsokszínűbb professzionális videó megjelenítőkkel kapcsolatos elvárásokat.

 

2012 újdonságai:

TVLogic XVM – Referencia szintű monitorokTVLogic XVM – Referencia szintű monitorok: 17”, 24” és 32” méretben, FullHD felbontással, waveform, illetve vectorscope megjelenítés biztosításával.

 

tv-logic-lvm-212w-01TVLogic LVM – Broadcast monitorok: további broadcast szintű megtekintő monitorokkal bővült az LVM széria. A sokoldalú alkalmazási lehetőségeket biztosító LVM-174W17”-os monitorral, a 24”-os 10 bit felbontású LVM-247W monitorral és az LVM-212W monitorral, mely egy rackbe szerelhető FullHD felbontású 21,5”-os broadcast monitor.

 

2011 sikerszériájának két kiemelt modellje:

TVLogic TDM-243W monitorTVLogic TDM-243W (24”) és TVLogic TDM-473W (47”) 2D és passzív sztereoszkópikus3D tartalmak megjelenítésére is alkalmas megjelenítők 3D LUT import- és exporttámogatással, a kiemelkedően pontos monitorozás érdekében.

Ugyancsak 2011 három vezető hordozható, forgatószettben is használható és rackbe szerelhető monitorai:

 • TVLogic VFM-056W/WP – egy 5.6”méretű nagyfelbontású, könnyű, kompakt viewfindermonitor
 • TVLogic LVM-074W – egy kisebb, még könnyebb és még bővebb tudással rendelkező, népszerű 7” méretű monitor
 • TVLogic LVM-091W-M és TVLogicPRM-902Q – robosztus és sokoldalú 9” méretű egy és dupla rack modellek magasabb felbontással és kiegyenlítés kalibrálással

TVLogic monitorok

 

A TVLogic monitorokról általában

A TVLogicmonitorok közös jellemzője: színhűség, precíz kalibrálhatóság, és akár a helyszínen történő szoftverfrissítés.

Színhűség

TVLogic monitor - színhűségA TVLogicmonitorok megfelelnek az ITU és EBU/REC709 specifikáció által definiált HDbroadcast video gamutjának, ezzel lehetővé téve a pontos és szabványhoz hű színvisszaadást.

 

 

 

Szoftver frissíthetőség

TVLogic monitor - szoftver frissíthetőségAz összes TVLogicmonitor modell szoftvere bárhol, azonnal frissíthető egy opcionális hordozható eszközzel, mely könnyen használható és gyorsan betölti az új firmware-t az egyes monitorokon. A TVLogic a TVLogicmonitor programozó eszköz segítségével 2 évig ingyenes firmware upgrade-et biztosít.

 

Színkalibráció

TVLogic monitor - színkalibrációMinden TVLogicmonitor a szállítást megelőzően optimális fényerősség, gamma kalibráció és színhőmérséklet méréseken esik át. Természetesen a használat során a háttérvilágítás eltérő elhasználódása miatt a TVLogic egy opcionális színkalibrációs alkalmazást kínál, a Color Calibration Utility-t, mely automatikusan újrakalibrálja a monitorokat a pontos színvisszaadás érdekében. A  TVLogic érzékenység, sebesség és költség szerint négy különböző mérési vizsgálatot támogat. A TVLogic által kiemelten ajánlott Klein K-10 mérőműszer mind gyors, mind rendkívül pontos kalibrációt tesz lehetővé, támogatva az összes TVLogic terméket. További kalibrációs eszközök az Xrite Eye-One Display 2, a még fejlettebb Konica Minolta CS-100 ChromaMeter és a DK Technologies PM5639.

TVLogic monitorMinden TVLogicmonitor szabványos asztali állványon kapható, és számos funkcióval rendelkeznek. Mint például a 608/708 closed captioning támogatás, a 3D LUT import és exportálás, Active Format Description támogatás, beépített Waveform és Vector Scope, 3G bemenet, rack rögzítés, és még számtalan hasznos funkció, mely a legsokoldalúbb broadcast és professzionális megjelenítővé teszi a TVLogicmonitorokat.

 

Flexibilitás

 • TVLogic monitor - flexibilitásValós, többformátumú támogatás

SD és HD digitális formátumok, valamint analóg TV szabványok (NTSC, PAL, SECAM) teljeskörű támogatása. Továbbá 1080/60p, 4:4:4 Dual-Link és 3G támogatás a LVM-XX3W, LEM, LUM, TDM és XVM szériamodellekben

 • Vékony és praktikus dizájn

Vékony és integrált dizájn, valamint könnyen használható rack rögzítő kellékek a 7”-24” méretű monitorokhoz, melyek flexibilisen installálhatóak, ezáltal a mobil és külső forgatásoktól kezdve a vezérlőkben (Master Control Room) történő alkalmazásig bezáródóan használhatóak

 

Kimagasló képminőség

 • Natív Full HD felbontás

A 24”, 32”, 40”, 46” és 55” méretű modellek támogatják az 1920x1080-as felbontást. A 17” és annál kisebb méretű monitorok natívan a 720p felbontású megjelenítést támogatják. Minden monitor támogatja a natív teljes képernyős megjelenítést vagy a teljes képernyőre széthúzott, illetve az 1:1 pixel szerinti megfeleltethetőség szerinti megjelenítést.
Továbbá minden modell automatikusan kalibrálható az opcionális Color Calibration Utility segítségével.

 • Az ipar vezető videofeldolgozó algoritmusai

A TVLogicmonitorok teljes skálája egyaránt ötvözi a fejlett digitális jelfeldolgozó algoritmusokat a páratlan video processzálási, kiegyenlítési és deinterlace-elési architektúrát, a kiváló képminőség és pontos képmegjelenítés érdekében.

 • Pontos kolorimetria

A TVLogic tökéletes automata kiegyenlítője a Rec. 709(=ITU-R BT.709) szabványban leírtak szerint kalibrálja a megjelenítőket.

 

Broadcast funkciók

 • Multi-formátum támogatás: 480i, 480p, 576i, 720p, 1080i, 1080p, 1080PsF, 2K
 • Konfigurálható távvezérlő
 • Horizontális, vertikális késleltetés, felhasználó által definiált képarány
 • Csak kékszínű kimenet / Mono
 • Széleskörű markerek és biztonsági tartományok definiálása, beleértve a felhasználó által definiált markereket
 • AutoSensing, AutoSwitching HD/SD-SDI bemenetek
 • Több formátum: Analóg/digitális jelek támogatása (CVBS / S-Video / Komponens video / RGB / DVI vagy VGA / HDMI)
 • HDMI bemenet (HDCP dekódolás)
 • 2x Reclocked Active Thru (SDI)
 • 3G / Dual-Link kompatibilitás a 15”, 17”, 24”, 32”, 40”, 46”, és 55” méretű monitorok esetén (kivéve az LVM-XX2Ws típust)
 • Beépített audio deembedder és beépített hangszórók
 • Választható színhőmérséklet (3200K, 5000K,5600K, 6500K, 9300K és felhasználó által definiált módok)
 • Forrás ID funkció / UMD (ANC, Manual, Dynamic és User)
 • Timecode megjelenítés (VITC és VTC)
 • Closed Caption dekódolás (CEA-608 / 708)
 • Világosság, kontraszt, chroma, színárnyalat és háttérvilágítás állítása
 • Waveform / vektor szkóp
 • Firmware frissítés a TVLogicUpdate Tool segítségével

A TVLogic monitorcsalád egyes szériái

TVLogic VFM széria

TVLogic VFM szériaA TVLogicVFM-056W/WP két konfigurációja érhető el, melyek ideálisak a HDSLRprodukciók számára. A 6”x4”x1” pehelykönnyű magnézium-öntvényből készült burkolattal borított 5,6” méretű LED háttér világítású LCD kijelző,natív 1280x800 felbontás megjelenítését teszi lehetővé, teljes körűen kiegészítve olyan funkciókkal, mint például a DSLR Scale, Focus Assist, többféle pásztázási módok, markerek, audio jelszint mérő hangszóróval, Time Code megjelenítés, HDMI loop kimenet HD-SDI (720P)-n keresztül, Waveform, Vector Scope, Világosság (Y’) tartomány ellenőrzés.

A TVLogic VFM-056W/WP kimagasló képminőséget kínál, széles látószögből megtekinthető, és a rögzíthetőséget lehetővé tevő csavarfoglalatok találhatók a tetején, alján, a jobb és bal oldalán, hogy kényelmesen rögzíthető legyen bármely kamerára.  A TVLogic továbbá számos opcionális kiegészítőt kínál, mint például napellenző, akril képernyővédő, akkumulátortartók, ezáltal lehetővé téve a professzionális DSLR és Compact Digital Cinema Camera operátorok igényeit.

 

TVLogic XVM széria – Referencia grade monitorok

TVLogic XVM széria – Referencia grade monitorAz XVM széria a TVLogic egyik legszínhűbb 10 bites megjelenítője RGBLEDmátrix háttérvilágítás rendszerrel és a TVLogic legfejlettebb videoprocesszálásieljárásával.
A fejlett színmenedzsment az XVM beépített 3D Look-Up-Table technológiájának köszönhető, mellyel más gyártók 3D LUT-ja is importálható vagy exportálható, mellyel pontosan visszaadható a kívánt gamut, tökéletes szürkeárnyalat linearitással.
A TVLogicXVM széria teljes körűen támogatja a különböző HD és SDdigitális formátumokat, továbbá a szabványos analóg és HDMI, illetve DVI bemenetet és a kétcsatornás 3G-SDI-t is.

2012 közepétől az XVM széria monitorai 17”, 24” és 32”-os méretekben is elérhetőek, továbbá támogatják a FullHD felbontást. A termékcsalád közös jellemzői:

 • natív 1920x1080 pixeles felbontás
 • matt kijelző
 • nagy pontosságú RGB mátrix, LED-es háttérvilágítással
 • 1:1-es megjelenítés mind SD, mind HD tartalmak esetén
 • több pontos kalibrálási lehetőség az egyenletes képvisszaadás érdekében
 • 3D LUT és változtatható gamma beállítás
 • 3rd party 3D LUT importálás
 • Waveform, illetve Vectorscope megjelenítés

 

TVLogic LVM széria – Broadcast standard monitorok

TVLogic LVM széria – Broadcast standard monitorA TVLogicLVM széria kimagasló képminőséget kínál nagylátószöggel és professzionális funkciókkal. A szériát kilenc különböző méretben, tizenkét féle monitor modell alakítja, lehetővé téve a tökéletes helyszíni és stúdiómonitorozást.
A TVLogicLVM szériába tartozó monitorok, a legtöbb szabványos bemenetet támogatják. Tehát a TVLogicLVM típusú monitorokat a rendkívül változatos igények szerint használják világszerte. Ugyancsak vékony, integrált dizájnnal rendelkező, alacsony energiafogyasztású és könnyű rack-installációt lehetővé tevő 7”-24” monitorok alkotják az LVM szériát.

A TVLogic LVM család számos broadcast funkciót tesz elérhetővé, mint például a waveform, vector scope, Focus assist, beépített audio jelszint mérőt, closed caption, UMD, markerek és 1:1 pixel módot.

 

TVLogic LQM széria

TVLogic LQM szériaHa teljes képernyős és/vagy többcsatornás kép továbbá waveform, illetve vector scopemegjelenítést kíván megvalósítani, akkor egyértelműen az LQM család monitorjaira esik a választás.

A TVLogicLQM szériája a fejlett képminőség, teljes körű helykihasználás, energia- és költséghatékonyságot képviseli a videomonitorozás terén.

 

TVLogic TDM széria

TVLogic TDM szériaAz új TVLogicTDM széria két darab 2D és passzív 3D tartalom megjelenítésére alkalmas monitort kínál a broadcast szakemberek számára. A körkörösen polarizált 24” vagy 47” méretű LCD panelek 1920x1080-as felbontással, nagy látószöggel rendelkeznek. A 2D és 3Dsztereoszkópikus tartalom megjelenítéséhez, a TDM széria monitorjai, páratlan képminőséget biztosítanak.

A TVLogicTDM család monitorjai számos funkció elérését biztosítják, mint például a waveform, vectorscope, monitor alatti kijelző, 708/608 closed caption dekódolás, timecode, marker, Picture-by-Picture mód, horizontális tükrözés és a képernyőn megjeleníthető audio jelszint kijelzése. A beépített 3D lookup table más gyártók által definiált 3D LUT importálását és exportálását is lehetővé teszi a 2D és 3Dsztereoszkópikus tartalom precíz színkezelése érdekében.

 

TVLogic LEM széria

TVLogic LEM szériaA TVLogicLEM széria a legújabb síkképernyős technológiát ötvözi, az OLED, azaz az Organic Light Emitting Diode alkalmazását. Az LCD-vel ellentétben az OLED egy olyan fénykibocsátó dióda, mely a rendkívül gyors képváltozást is képes követni, a széles színtartománnyal rendelkező gamutja pedig precízen kalibrálható színteret biztosít. A megjelenítők 100 000:1 kontraszttal rendelkeznek, ezáltal alacsony feketeszint visszaadást tesznek lehetővé, és közel 180 fokos látószöget biztosítanak.

A LEM-150 típust a leginkább színkritikus broadcast és filmes alkalmazásokra fejlesztették ki. Kiemelt funkciók: kétcsatornás Picture-by-Picture mód, 1:1 pixel mapping, kijelző alatti megjelenítő, closed caption támogatás, waveform, vector scope, 16 csatornás beépített audio jelszint mérő, focus assist, stb. A beépített 3D lookup table más gyártók által definiált 3D LUT importálását és exportálását is lehetővé teszi, a precíz színkezelése érdekében.

 

TVLogic LUM széria

TVLogic LUM szériaA TVLogicLUM szériát alkotó monitorok natív 4K 10bit megjelenítését teszi lehetővé, filmes, utómunka, ipari, katonai, egészségügyi és CAD tervezési alkalmazásokhoz.

A TVLogicLUM széria quad osztásban négy darab 1920x1080-as képet tud megjeleníteni vagy natívan 3840x2160felbontást teljes képernyőn. Ráadásul a LUM típusú megjelenítők a képtartalmat 2048x1080, illetve 1920x1080 felbontású bemenetet is képesek megjeleníteni teljes képernyőn, továbbá 4 SDI (3G/HD/SD) bemenetet támogatnak, 4 DVI bemenettel és 4 HDMI bemenettel rendelkeznek.

 

TVLogic LHM széria

TVLogic LHM szériaAz LHM szériába tartozó monitorok teljesítmény- és költséghatékony módon teszik lehetővé a multi-viewer-ként történő alkalmazást. Az LHM típusú monitorok HDMI és DVI bemenettel rendelkeznek és további opcionális HD-SDI bemenetet képesek fogadni.

 

 TVLogic PRM széria

TVLogic PRM szériaA TVLogicPRM széria a rackbe szerelhető monitorok családja. A monitorok hat különböző méretben állnak rendelkezésére, HD/SD vagy csak SD opcionális firmwarrel 2,3 vagy 4 RU (Rack Unit) helyet foglalva. A PRM széria az összes HD/SD-SDI formátumot támogatja, beleértve a DCI 2K digitális mozgókép formátumot is (23.98psf/24psf/23.98p/24p). Az piacon kapható hasonló méretű LCD monitorokkal ellentétben  a TVLogic PRM szériája a nagyfelbontású színvisszaadást 800x480 8 bit-en tesz lehetővé. 4, 3 vagy 2 darab 4.3”,4.8”,5”,7” és 9” méretű megjelenítő-kombináció érhető el.

Iparvezető broadcast-funkciók és magas szintű videotechnika

A G20 csúcstalálkozó Master Control Room, TVLogic megjelenítőkkel

A G20 csúcstalálkozó Master Control Room,TVLogicmegjelenítőkkel

TVLogic VFM-056W és VFM-056WP Viewfinder monitorok

TVLogic VFM-056W és VFM-056WP Viewfinder monitorok

Több mint ötven TVLogic megjelenítő alkalmazása Németországban, az SWR Mainz Master Control Roomban

Több mint ötven TVLogic megjelenítő alkalmazása Németországban, az SWR Mainz Master Control Roomban

YTN News Control Room TVLogic broadcast monitorokkal KoreábanYTN News Control Room TVLogic broadcast monitorokkal Koreában

YTN News Control Room TVLogic broadcast monitorokkal Koreában

 

Megjelent: 8304 alkalommal