Blackmagic Design broadcast újdonságok 2018 - 5.0 out of 5 based on 1 vote

2018. február 1-jén a Blackmagic Design több kiemelkedő fejlesztésnek számító terméket is bemutatott, amelyekkel a kisebb költségvetésű, de professzionális felépítésű broadcast rendszereket igénylő stúdiókat célozza meg.

Az utóbbi pár évben a népszerű ausztrál gyártó műhelyeiből elég kevés olyan új fejlesztés került ki, amely kifejezetten a broadcast ipart szolgálta volna. Grant Petty, a cég alapítója és vezetője február elsején azonban egy sor izgalmas, a gyártó termékpalettájának jelentős bővülését jelentő új eszközt mutatott be.

Az URSA Mini Pro filmes kamera alapjaira építkező URSA Broadcast kamera egyaránt alkalmas stúdió és ENG célokra, sőt, a cserélhető optika bajonettnek és a Mini Pro kiegészítőkkel való teljes kompatibilitásnak köszönhetően akár filmes feladatokra is. Az ipari szabvány SMPTE 311 optikai hibrid kábelt használó Camera Fiber Converter és Studio Fiber Converter páros segítségével professzionális kameralánc alakítható ki a régebbi gyártók rendszereit megközelítő funkcionalitással. Az új ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K mixer 20 db 12G-SDI bemenet mellett 4 teljes értékű mix/effect programot kínál, mindegyiken 4, vagyis összesen 16 upstream keyerrel, kezeléséhez pedig nagy segítséget nyújt a továbbfejlesztett ATEM 1 M/E Advanced Panel. A júniusban várható ATEM Camera Control Panel pedig a hagyományos RCP panelek funkcióit ellátva fogja teljessé tenni a broadcast termékpalettát.

 

Blackmagic URSA Broadcast

blackmagic-design-ursa-broadcast-kamera

A Blackmagic Design népszerű URSA Mini Pro filmes kamerájának alapjain nyugvó új broadcast kamera kifejlesztésekor kiemelt figyelmet fordítottak a televíziós iparág által támasztott követelményeknek és elvárásoknak. Az összes műsorszórási szabványt ismerő kamera alapkonfigurációban B4 bajonettel és hozzá való csatlakozóval érkezik, így az összes népszerű broadcast optikával használható az írisz, zoom és fókusz vezérlésével.
A beépített dual slot rögzítő nagy sebességű SD, vagy C-Fast memóriakártyákra menti a felvételt, így a többi gyártótól megszokott módon, effektív végtelen rögzítési kapacitást biztosít. Az URSA Mini SSD Recorderrel való kompatibilitás hasznos lehet rendkívül hosszú, vagy nagy felbontású, esetleg nagysebességű felvételek készítésénél. A DNxHD vagy ProRes formátum lehetővé teszi, hogy minden ma népszerű utómunkafolyamatba illeszkedjen a felvétel transzkódolás nélkül.
Az optika bajonett bármikor lecserélhető a kamerával szállított EF, F, vagy PL bajonettekre, így a kamera a Mini Pro-hoz hasonló, filmes feladatokra is kiválóan alkalmassá válik. Képes akár UHD felbontású, 60 FPS képkockasebességű tömörítetlen CinemaDNG RAW formátumban is rögzíteni.
A sok külső dedikált kezelőszervnek, a programozható gomboknak, az ergonomikus kezelőfelületnek, a nagyméretű kihajtható LCD kijelzőnek és a gyorsan használható és könnyen átlátható menürendszernek köszönhetően mindenki számára könnyen kezelhető munkaeszköz ez az új kamera. Kiegészítők egész sorával tehető még kényelmesebbé és funkciógazdagabbá a használat.
Shoulder Kit: vállpárna és fogantyú.
Mic Mount: mikrofontartó kengyel puskamikrofonhoz.
Viewfinder: professzinális OLED kereső vállról, vagy napsütéses időben való használatra.
Studio Viewfinder: 7" átmérőjű, kiemelkedő minőségű és nagyon funkciógazdag stúdió kereső.
VLock / Gold mount plate: a kamera megtáplálásához hagyományos VLock vagy Gold mount akkumulátorokról.
A kamera listaára kiegészítők nélkül nettó 3079 €, alap ENG szettben (Shoulder Kit, Mic Mount, Viewfinder, VLock plate) 5093 €.

Blackmagic Camera Fiber Converter és Blackmagic Studio Fiber Converter

blackmagic-fiber-converters

Professzionális, SMPTE 311 szabvány szerinti hibrid optikai kábelt használó kameralánc megoldás. Maximálisan 2 km-es kábelhosszal köthető rendszerbe a már ismertetett URSA Broadcast kamera. Stúdió oldalon hagyományos CCU, a kamera oldalán annak hátára csatlakoztatható kamera konverter teszi teljessé a gyártó broadcast rendszertechnikáját.
Az adatkommunikáció 10 Gbps full-duplex IP kapcsolatot használ, ami igazán időtállóvá és univerzálissá teszi a rendszert. Kamera oldalról 1 db UHD videó csatorna és plusz 2 analóg audió bemenet áll rendelkezésre, visszairányban pedig összesen három FullHD videó return csatorna használható. Két standard 5 érintkezős XLR intercom csatlakozó segítségével hagyományos intercom fejhallgatók használhatóak két különálló beszédkörön.
A rendszer átvisz még egy RS-422 kapcsolatot (pl. PTZ kamera vezérléshez) és természetesen minden szükséges kameravezérlő jelet. A kamera konverter tetejére nagyformátumú stúdiókereső rakható, a többféle nagyteljesítményű tápkimenet pedig bármilyen egyéb szerelvény felhelyezését is lehetővé teszi.
A Camera Fiber Converter és a Studio Fiber Converter külön vásárolható meg, darabjának listaára nettó 2545 €.

ATEM Camera Control Panel

ATEM-Camera-Control-panel

A kameralánc utolsó darabja, a kamerák távvezérlését lehetővé tevő Camera Control Panel forgalomba kerülése ugyan csak júniusban várható, a gyártó azonban már most bemutatta a fejlesztés utolsó stádiumában lévő eszközt. A Blackmagic már jópár éve lehetővé teszi kameráinak távoli paraméterezését az ATEM mixerek menedzsment szoftverén keresztül. Erre kínál most sokkal kényelmesebb megoldást egy asztali hardverrel.
Természetesen adott a fehéregyensúly automatikus és kézi állítási lehetősége, az írisz vezérlés, gain, shutter és master black állítás. A beállított értékeket több memóriabankba is elmenthetjük és egyetlen gombnyomással előhívhatjuk. Nagyméretű kameraszámok, tally jelzés és call funkciók ismertek még.
Az eddig nyilvánosságra hozott felvételeken egyelőre még nem láthatók további funkciók, így azt sem tudjuk, milyen beállításoklesznek elérhetőek a nagyméretű LCD kijelzők és a körülöttük lévő gombok segítségével. Ez a megjelenésig még biztosan változni fog, és bízhatunk a gyártó már ismert termékfrissítési megoldásaiban is, amelynek köszönhetően a megjelenés utáni években újabb és újabb funkciók beépítésére számíthatunk.
A termék várható listaára 2599 €.

ATEM 1 M/E Advanced Panel

ATEM-1-M-E-advanced-panel

Az utóbbi időkben bevezetett új dizájnba illeszkedve, a fenti Camera Control Panellel megegyező form factorban megjelent az ATEM 1 M/E Broadcast Panel ráncfelvarrott verziója. Jelentősen alacsonyabb áron kínálja az ismert funkciókat továbbfejlesztve. A beállítások a nagyméretű LCD kijelzőn megjelenő menürendszerben érhetőek el, amelyek egyes pontjaira dedikált gombokkal navigálhatunk a korábbi univerzális gombsor helyett. Az M/E sorok közti váltás szintén dedikált gombokat kapott, ezzel is gyorsabbá és hatékonyabbá téve a munkát.
A gombsorok kijelzői is lecserélődtek, sokkal nagyobb felbontás teszi lehetővé hosszabb elnevezések használatát, az egyedi színek pedig a csoportosítást teszik könnyebbé. A makrók rögzítésén és visszahívásán is fejlesztettek. A panel 19"-os standard rack szélességű, így akár mobil közvetítőszettekbe is könnyen beépíthető.
A termék listaára 2599 €.

ATEM 4 M/E Broadcast Studio 4K

ATEM-4-M-E-broadcast-studio-4k

Az ATEM 2 M/E Broadcast Studio 4K továbbfejlesztett verziója immár 4 teljes M/E programot kínál egyetlen 2U magas mixerben. Az új modell a korábbi ráncfelvarrott verziója, ki-bementei megegyeznek, mindössze a HDMI csatlakozókat hagyták el róla. Ennek megfelelően sajnos továbbra is csak 2 beépített multiviewer áll rendelkezésre. Nem spóroltak azonban a belső funkcionalitással, programonként 4, összesen 16 upstream keyer áll rendelkezésre, melyek mindegyikre alkalmas chroma, linear és luma kulcsolásra is. HD felbontáson 1440 képkocka alfa csatornás médiatár áll rendelkezésre, amelyet 4 mediaplayer közt oszthatunk meg.
És ami a legfontosabb, a korábban vásárolt 2 M/E Broadcast Studio 4K mixerek egy ingyenes szoftverfrissítéssel megkapják a 4 M/E teljes funkcionalitását.
A termék listaára 5075 €.

2016. október 06., csütörtök 00:00

Partnereink

Írta:

Forte Communications Kft

Ha cége, vállalkozása külső és belső kommunikációját szakszerű, stabil alapokra szeretné helyezni, ha nem ad hoc jelleggel kívánja a reklámra, marketingre, PR-ra szánt összegeket elkölteni, akkor önnek egy profi kommunikációs cégre van szüksége. A Forte Communications Kft. akár a média, marketing, PR kommunikáció egyes részterületeinek hatékony megtervezésében, kivitelezésében, de komplex kampányok lebonyolításában, arculatépítésben is tökéletes partnere lehet. Szolgáltatásaik:

Autó és Aggregátor bérbeadás

 T5

Kedves Partnerünk!

Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét Általános Szerződéses Feltételeinkre [ÁSZF].

 

Mint azt a Szállítólevélen is leírjuk, bármilyen, az Arizona MPS Kft-től bérelt eszköznek a Szállítólevélen történt, aláírással igazolt átvétele automatikusan azt is jelenti, hogy Ön elfogadja az Arizona MPS Kft. Általános Szerződéses Feltételeit!

Kérjük, bérlés előtt olvassa át és ismerje meg ezeket a feltételeket, kérdés esetén szívesen állunk rendelkezésére.

 

Köszönettel:

 

Gleichner Péter, ügyvezető

Arizona MPS Kft.

 

Bérlés menete:

 

Küldjön megrendelést  a rental@arizonamps.hu-ra a bérlő adataival és a bérlés részleteivel! Kollégáink a megkeresésre árajánlatot küldenek Önnek, amelyet egy újabb, az Arizona MPS Kft. részére megküldött, az árajánlatot jóváhagyó e-mailt követően véglegesítünk.

 

A megállapított napi bérleti díj 24 órás időtartamra szól, és az azt követő hétköznap 10:00-ig kell visszaszállítani az eszközöket, amennyiben ez nem teljesül úgy újabb teljes napi díjat kell megfizetni.

 

Raktárunk nyitvatartása: Hétfőtől Péntekig: 8:30 18:30-ig. Kérjük olvassa el a részletes bérleti szabályzatunkat itt [link].

 

 

Bérlés: +36 20 777 7470

Bérlés nyitvatartás: Hétfőtől Péntekig 08:30-18:30

Hétvégi telefonos ügyelet: Szombattól Vasárnapig 10:00-18:00

Eszközök hétvégén is bérelhetők előre egyeztetett időpontban. Az ügyeleti díj az első órában 5 000Ft+ÁFA, minden további megkezdett óra 3 000Ft+ÁFA.

Autó (bérlés, kölcsönzés):

Napi ár (Nettó HUF)

Heti ár (Nettó HUF)

Havi ár (Nettó HUF)

Ford Transit polcozott camera car 3,5t

18 000.-

108 000.- 400 000.-

Volkswagen Transporter T5,

9 személyes

(300 km included, 20/HUF/Km)

15 000.-

90 000.- 290 000.-

Citroen Jumpy transporter car 3,5t

10 000.-

60 000.- 190 000.-

Dacia Dokker

8 000.-

48 000.- 150 000.-

 

Aggregátor (bérlés, kölcsönzés):

Napi ár (Nettó HUF)

Heti ár (Nettó HUF)

Havi ár (Nettó HUF)

Perkins 160kW Super Silent aggregátor kezelőszemélyzettel

Kérjen ajánlatot! Kérjen ajánlatot! Kérjen ajánlatot!

Honda EU 30IS 3kW Super silent aggregátor

15 000.-

- -

 

 

Magic Lantern - 5.0 out of 5 based on 2 votes

Turbózd fel Canon EOS kamerád RAW video (veszteségmentes) és Dual ISO képességekkel!

Elöljáróban leszögeznénk, hogy nem akarunk senkit, rajongói, nem hivatalos szoftverek, firmware-ek telepítésére és használatára biztatni. Következő cikkünk csupán szeretné bemutatni a világ legnépszerűbb ilyen firmware-ének néhány érdekességét. Mivel telepítése gyárilag nem támogatott, mindenki csak saját felelősségére használja!

Az UHD (4K) a felhasználók és a műsorgyártók szemszögéből) - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Az UHD a felhasználók és a műsorkészítők szemével nézve egyaránt lenyűgöző képminőséget produkál. Ennek a cikknek nem is az a célja, hogy a technológia létjogosultságán, sokkal inkább annak időszerűségén elmélkedjen. A végeredmény, ami a tapasztalatok alapján a távol ködébe vész, nem kétséges, hogy egyszer a jövőben a videózás és a televíziózás kizárólag az UHD felbontásra fog épülni. Csak úgy, mint a HD, aminek kizárólagossága még mindig nagyon messze van.

2015. október 06., kedd 00:00

Sütik

Írta:

E honlap megfelelő működéséhez néha „sütiknek” nevezett adatfájlokat (angolul: cookie) kell elhelyeznünk számítógépén, ahogy azt más nagy webhelyek és internetszolgáltatók is teszik.

Mik is azok a sütik?

A sütik kis szövegfájlok, melyeket a webhely az oldalaira látogató felhasználó számítógépén, illetve mobilkészülékén tárol el. A sütik segítségével a honlap bizonyos ideig megjegyzi az Ön műveleteit és személyes beállításait (pl. a felhasználói nevet, a nyelvet, a betűméretet és a honlap megjelenítésével kapcsolatos többi egyedi beállítást), így Önnek nem kell azokat újra megadnia minden egyes alkalommal, amikor honlapunkra ellátogat, vagy az egyik lapról átnavigál egy másikra.

Mire használhatóak a cookie-k?

Ezek a fájlok lehetővé teszik a felhasználó Internetezésre használt eszközének felismerését, és ezáltal releváns, a felhasználó igényeihez igazított tartalom megjelenítését. A sütik a felhasználó számára egyszerűbb böngészést biztosítanak, és elősegítik, hogy az Adaptive Media a felhasználó számára minél kényelmesebb szolgáltatásokat nyújtson. Ezek közé tartoznak az online adatbiztonsággal kapcsolatos igények vagy a releváns reklámok. Ugyanakkor bizonyos – anonim – statisztikák elkészítéséhez is használhatóak, melyek értékes információkkal szolgálnak az Adaptive Media-nak a felhasználók oldalhasználati szokásaival kapcsolatosan. A kapott statisztikai eredményeket felhasználva tudjuk az oldal szerkezetét és tartalmát az igényeknek megfelelően alakítani, mindezt a felhasználók anonimitásának megőrzése mellett.

Hogyan használjuk fel a sütiket?

Az Európai Bizottság „Jogérvényesülés” portálja ("ec.europa.eu/justice/") is alkalmaz sütiket. Az alábbiakban részletezzük a különféle sütik célját és jellemzőit.

  • [FontSize] Cél: az Ön megjelenítéssel – például a szín- és kontrasztbeállításokkal és a betűmérettel – kapcsolatos preferenciáinak megjegyzése. Ezek a sütik rendkívül fontosak a weboldal elérhetősége és az általa nyújtott felhasználói élmény szempontjából.* A belső, munkamenet-alapú sütit az ec.europa.eu weboldal ellenőrzi.

  • [YSC/VISITOR_INFO1_LIVE - YouTube embedded videos] Cél: névtelen statisztikák gyűjtése a beágyazott YouTube-videókról, valamint a weboldalunkon beágyazott videók teljesítményének értékelése. Két különböző külső süti vesz részt az adatgyűjtésben: az egyik állandó (VISITOR_INFO1_LIVE), a másik munkamenet-alapú (YSC). Mindkét sütit a YouTube ellenőrzi (azaz külső sütik).

  • [eu_cookie_consent - Cookie use agreement] Cél: annak rögzítése, hogy Ön engedélyezte-e nekünk a sütik használatát ezen a weboldalon.

  • [PREF/khcookie/NID – Googlemap embedded] Cél: ezeket a sütiket a Google használja arra, hogy megjegyezze a Google-térképet tartalmazó oldalak megtekintése során a felhasználó által megjelölt preferenciákat és információkat. Három különböző süti vesz részt az adatgyűjtésben, mindhárom külső ellenőrzésű; kettő állandó, a harmadik pedig munkamenet-alapú.

Ezeket a sütiket nem kell feltétlenül engedélyeznie ahhoz, hogy a weboldal működjön, azonban lényegesen javítják a felhasználói élményt. Belátása szerint törölheti vagy letilthatja a sütiket, de ebben az esetben lehetséges, hogy a weboldal egyes elemei nem fognak megfelelően működni.

A sütik által tárolt információkat sohasem használják fel az Ön személyes azonosítására. A sütiket kizárólag az itt leírt célokra használják fel.

A sütik karbantartása

Önnek lehetősége van arra, hogy karbantartsa és/vagy tetszés szerint törölje a sütiket. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos tudnivalókért látogasson el azAllAboutCookies.org webhelyre. Ön törölni tudja a számítógépén tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudja tiltani a telepítésüket. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogat egy adott oldalra, manuálisan el kell végeznie egyes beállításokat, és számolnia kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.

Tévedni emberi dolog és letenném a Panasonic Z 10000-et - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Tévedni emberi dolog és letenném a Panasonic Z 10000-et

Három vagy négy éve elvitathatatlanul ígéretesnek tűnt a 3D videózás jövője, elterjedése.
Még akkor is, ha számtalan szakember ismerősöm nem igazán hitt benne.

Electro-Voice RE50B dinamikus riporter mikrofon, a verhetelen - 5.0 out of 5 based on 1 vote

A videósok hajlamosak alábecsülni a hang jelentőségét, de rögtön hozzá kell tegyem, hogy csak az amatőr videósok. A profik ugyanis rengeteget szenvednek a jó hangminőségért. Még akkor is, ha viszonylag profi mikrofonokkal dolgoznak. Laikusok gyakran mosolyogva kérdezik, hogy minek az a hatalmas szőrpamacs a mikrofonokonokon, minek a külön mikrofonos ember a hatalmas rúddal a kezében, nem beszélve a fejhallgatós kollégáról, aki egy külön hangkeverőt, vagy rögzítőt tart a hasán és izzad keményen. Megértem a laikusokat, hisz a pályám elején magam is érthetetlennek tartottam ezt a nagy felhajtást. Most, több mint két évtized után ott tartok, hogy a megfelelő képminőség jóval kisebb gondot jelent számomra, mint az elfogadható hangminőség. Fontos hangsúlyozni, hogy elfogadható! A hang esetében ugyanis nem dolby digital minőség a cél (általában), egy riport vagy dokumentumfilm, vagy akár reality show kapcsán, hanem mindössze annyi, hogy a néző megerőltetés nélkül, kényelmesen, tisztán hallja és értse annak a hangját, amit a képernyőn lát. A profik pontosan tudják, hogy mekkora kihívás ez. A többiek meg előbb-utóbb rájönnek erre.

Statív kanossza - olcsó statívnak híg a feje - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Olcsó húsnak, híg a leve, tartja a régi mondás. Ennek ellenére, ismerjük be, legtöbbünk hajlik arra, hogy jót, de legalábbis elfogadhatót szeretne olcsón.
Ha műszaki cikkekben, elektronikában, vagy pl. autóban gondolkodunk, létezik már arany középút, de ha valami nagyon olcsó, nyugodtan kezdhetünk gyanakodni.
Persze ez fordítva is igaz, a divatmárkák bizony sokszor erősen túlárazottak.
Szóval, sok kellemetlen tapasztalat ellenére, magam is hiszek néha a csodákban. Aztán persze felébredek és belelóg a kezem a bilibe.

Műszaki eszközpark kiépítése az Éden Hotel számára Costa Ricán - 5.0 out of 5 based on 1 vote

Feszített tempóban, alig 11 nap alatt installáltuk a HD minőségben dolgozó, 45 robotkamerát és a teljes műszaki eszközparkot az Éden Hotel számára Costa Ricán.